I denne boka fortelles historien om Hedningsamfunnet, et ektefødt barn av den brede motkulturelle bevegelsen som vokste fram i løpet av 60- og 70-tallet. Kristne mente de var en del av «ondskapens åndehær». I mange år hadde Hedningsamfunnet fast stand på Egertorget i Oslo der de engasjerte forbipasserende i «gateprat» ved hjelp av respektløs og grovkornet kristendomskritikk. De gjennomførte ville aksjoner som tiltrakk seg sinte menneskemengder. Flere ganger ble de arrestert og stilt for retten.
Siden 70-tallet har kristendommen i Norge blitt ferdigkrenket. Dette er den fornøyelige og litt sjokkerende historien om en gjeng som definitivt bidro til det.
Anmeldelser:
"Det er vel ikkje rart om ein meldar undrar seg når han får denne boka i hendene. Ei bok om Hedningsamfunnet? Nokre få bråkmakarar som for det meste knapt er hugsa for ha hatt stand på Egertorget, gjerne iført djeveldrakter? Kor liten og sær - 600 medlemmer på det meste - kan ein organisasjon vera og likevel fortena ei bok?
Men nei. Her må ein heller spørja: Kor feil kan ein ta? For Hedningsamfunnets historie er litt av eit kinderegg: Boka kombinerer godlynt humor, og av og til stor komedie, med grundig historisk handverk og ikkje minst ein spanande gjennomgang av ei eller snarare to sentrale utviklingslinjer i nyare norsk historie."
Arild Pedersen, Dag og tid. Hele anmeldelsen kan leses her.
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.